NORDSCHLEIFE INFO

Den berømte Nordschleife er hovedårsagen til, at vi gladelig kører de ca 750 km (fra Vejle) for at komme ned og prøver kræfter med verdens største lukkede racerbane, som også har kælenavnet The Green Hell (Det Grønne Helvede). Navnet blev tildelt af den tidligere F1 verdensmester Jackie Stewart, efter han i sin velmagtsdage prøvede kræfter med dette monster af en bane, som dengang blev brugt til F1 løb.

Banen er nok en af verdens mest krævende baner, tildels pga. dens længde, men også pga. udførelsen af banen højt oppe i Eifel bjergene med dens enorme stigninger. skarpe, blinde og glatte sving og kurver. Alt sammen blandet med uforudsigelige skiftende køreflader med måden banen kan skifte overflade på alene pga vejr forholdene. Alt i alt en virkelig hård bane, som sætter høje krav til både kører, men ikke mindst bilen, som virkelig bliver presset til sit yderste, hvis man kører hårdt.

Banen viser heller ingen nåde, når man tænker over, at den siden åbningen har krævet mere end 200 liv. Så man skal bestemt tage banen alvorligt. Og ikke blot være opmærksom på sin egen kørsel, men så absolut også andres færden på banen.